Zakaj je VIN številka zelo pomemben del avtomobila? Če nimate številke VIN, ne morete prodati svojega vozila, morate, če je nekdo ukradel avto, povedati policijski VIN številki. Prav tako morate poznati številko šasije vašega avtomobila, če želite kupiti zavarovanje ali pa naslov vozila in registracijo.

VIN Decoder Lexus

VIN je dolžina 17 znakov, ki vsebuje črke in številke, vendar brez I (i), O (o) in Q (q). Številka šasije v Lexusu lahko razdelimo na tri dele:

  • VMI – vsako vozilo ima edinstveno kodo proizvajalca (identifikator svetovnega proizvajalca). Koda vsebuje tri znake in določa proizvajalca in regijo proizvodnje
  • VDS – je glavna koda (oddelek za opis vozila), vsebuje 6 znakov, ki lahko vključujejo informacije o uporabljeni avtomobilski platformi, načinu in slogu telesa
  • VIS – (Razdelek za kazalnike vozila) vsebuje 8 znakov in nam sporoča o letu proizvodnje, serijski številki in podjetju

 

VIN Decoder Lexus pred nakupom rabljenega avtomobila.

VIN Decoder Lexus vam omogoča, da preverite trenutno opremo avtomobila, enako kot original, ki jo montira proizvajalec. Lahko preverite barvno barvo in preverite tudi oblazinjenje, okna, trim, ogrevano vetrobransko steklo ali število zračnih blazin.

Če je katera koli oprema drugačna, bi to lahko pomenilo, da bi vozilo, ki je ponujeno vozilo, lahko bilo v prometni nesreči!

Naslednja zelo pomembna stvar za nakup celotnega poročila je informacija, ali je bilo vozilo ukradeno. Na žalost se ta težava pojavlja pogosteje in tudi Lexusovih vozil.

VIN Številka vašega najdenega Lexusa tukaj.
Ne pozabite, da pred nakupom preverite zgodovino vozila. To storite tako, da vnesete spodnji VIN številka Lexus: